sâmbătă, 4 august 2012

Paranormal Activity 3 (2011)


Nota FdS: 8 / Nota imdb: 6,1 


Suspans, adrenalina si o sperietura buna! Caracterizare valabila pentru toata seria "Paranormal Activity". Film facut exclusiv din "home videos", fiind foarte realist, aducand un plus de autenticitate la scenele de groaza. Isi atinge bine scopul pentru care este facut... acela de a te speria, si uneori chiar inspaimanta!

Actiunea incepe cu Kristi si sotul ei, Daniel, care renoveaza camera bebelusului pe care il asteapta. Primesc o vizita de la sora sotiei, Katie, care lasa in pivnita mai multe cutii printre care una plina cu casete video din copilaria lor. Un an mai tarziu, in 2006,  Kristi si Daniel se intorc din vacanta gasindu-si casa rascolita. Pare o talharie, dar nimic nu lipseste in afara de cutia cu filmari.

Pe casetele video sunt inregistrari din anul 1988, de pe vremea cand Katie si Kristi erau copii, locuind cu mama, Julie, si iubitul acesteia, Dennis. Katie vorbeste cu un nou prieten imaginar, Toby. La scurt timp dupa cei doi se imprietenesc incep sa se auda zgomote ciudate in casa. Ce il face curios pe Dennis in privinta lui Toby este o filmare din
dormitor in momentul in care incepe cutremurul. Praful cazut de pe tavan pare ca se opreste pe o sileuta invizibila, dupa care isi continua caderea odata cu plecarea entintatii. Isi invita prietenul, Randy, pentru a-i arata incidentul de pe caseta si acesta il sfatuieste sa puna camere de filmat in toata casa, pentru a nu scapa niciun viitor fenomen paranormal.

Cu fiecare zi care trecea, Dennis avea tot mai multe dovezi ca exista ceva in casa, dar nu impartaseste descoperirile cu iubita lui, Julie, pentru a nu o inspaimanta. Entitatea devine din ce in ce mai puternica, hranindu-se cu frica celor din casa, ajungand chiar sa-i raneasca fizic pe Katie si Randy. Asistand la un moment in care toate obiectele din bucatarie levitau, Julie se hotaraste sa mute familia la bunica, Lois, unde urmeaza o noapte cu adevarat "horror"...

Productia a avut un buget de $5 milioane, dar a reusit sa stranga peste $200 milioane din incasari($100 milioane doar in SUA). A stabilit cateva recorduri fiind horror-ul cu cele mai multe incasari la deschidere, peste $26 milioane intr-o singura zi. In luna octombrie a acestui an se asteapta premiera la "Paranormal Activity 4", daca respecta traditia, mai infricosator decat predecesori.

Din distributie fac parte Lauren Bittner(Julie), Christopher Nicholas Smith(Dennis), Hallie Foote(bunica Lois), Dustin Ingram(Randy), Katie Featherston(Katie), Sprague Grayden(Kristi), in regia lui Henry Joost si Ariel Schulman.

AICI TRAILER

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu